Tranbjerg Ugen 2023

Med en forrygende start på byens nye tradition, Tranbjerg Ugen, i 2022, er vi nu ved at være klar med programmet for 2023, som selvfølgelig indeholder både mange af de succesfulde arrangementer fra sidste år, men også en række helt nye ting. Vi glæder os til at se en hel masse glade Tranbjerggensere i løbet af ugen.

Se detaljer under plakaten. (Programmet bliver løbende opdateret. (senest opdateret 7/6-23))

UDSMYKNING AF TUNELLEN UNDER LANDEVEJEN – HELE UGEN

I forlængelse af det super smukke arbejde, som Merete Aude og team fra Art Stories DK | Facebook har lavet i vores lokale busbobler, har vi lokket hende til at lede arbejdet med at udsmykke væggene i den lange tunnel under Landevejen, sammen med lokale borgere. Hvis man har lyst til at deltage i projektet, er man meget velkommen til at kontakte Merete på Merete Aude Wethemann Graversen | Facebook eller på tlf. 22176770. Malingen som bruges til udsmykningen er meget gavmildt sponsoreret af Davidsen i Slet.

DAMEFROKOST LØRDAG D. 10/6 kl. 12

Som noget helt nyt, starter Tranbjerg Ugen i år med et nyt tiltag, nemlig en damefrokost allerede den første weekend. Vi håber på at vi kan være med til at samle kvinder i alle aldre om at hygge med hinanden og måske finde nye veninder og interesse-fælleskaber. Vi har i samarbejde med Djurslands Bank inviteret forfatter og komiker Sanne Søndergaard tl at underholde, og fortælle lidt om hvad der gør kvinder så fantastiske. Se mere om Sanne her: Tour side – Sanne Søndergaard (sannesoendergaard.dk)

Arrangementet foregår i det store fest-telt bag Grønløkke Hallen, og der er mulighed for at tilmelde sig og købe mad på dette link. Damefrokost i Tranbjerg ugen | Tranbjerg Ugen (nemtilmeld.dk). Maden er en tapasplatte, som leveres af Den Glade Slagter fra Center Syd i Tranbjerg eller en salat med feta, hvis man ikke ønsker kød. Sidste tilmelding d. 1/6 hvis man ønsker at spise med.

Der er også mulighed for at støde til arrangementet uden tilmelding og madbestilling, da entreen er gratis. Mulighed for at købe drikkevarer i baren.

DYRSKUE PÅ NATURCENTERET BAG CENTER SYD I TRANBJERG – SØNDAG D. 11/6 kl. 10-13

Klubbens Team Travel arrangerer Dyrskue; “Hund og Hund imellem” på Naturcenteret , så har du byens sødeste hund, som du bare super gerne vil vise frem, og give en tur på agility banen, så er tilmeldingen åben indtil 30/5 via QR linket på billedet her:

KUNSTUDSTILLING OG TUR TIL SKOLESKOVEN FOR ALLE BYENS SKOLEBØRN – MANDAG D. 12/6

I anledning af 40-års jubilæet for plantning af skoleskoven (Børupskoven), fremstiller alle skolebørnene i Tranbjerg kunstværker under temaet; Sculptures by the Woods, som de mandag hænger op i skoven omkring “klasseværelset” i skoleskoven.

LOKALHISTORISK BYVANDRING – MANDAG D. 12/6 KL. 10-12

Niels og Lars fra Lokalhistorisk arkiv vil igen i år lede byvandring rundt i Tranbjergs historie, hvor man kan blive meget klogere på vores by og dens tilbliven. Turen koster gratis, men kræver pga. antal at man tilmelder sig på dette link: Byvandring med Tranbjerg Lokalarkiv | AarhusBibliotekerne (aakb.dk)

HELSTEGT PATTEGRIS OG LIVE MUSIK HOS FOLKEHUSET PÅ TORVEVÆNGET – MANDAG D. 12/6 KL. 17.30 -? (NB arrangementet er udsolgt)

En hyggelig aften med gris på grill og musik v. SeniorSWING orkesteret. Tilmelding via mobilepay 4888LP (voksne 175,- og børn 75,-) eller via Netcafeen i folkehuset tirsdage kl. 10-12.

ÅBENT HUS HOS LOOP FITNESS PÅ BØRUPVEJ V. NETTO – TIRSDAG D. 13/6 KL. 15-19

LOOP fitness holder åbent hus og tilbyder også et gratis sundshedstjek til alle interesserede. Der vil være konkurrencer og mulighed for at se og måske prøve deres fine faciliteter. Se mere om LOOP Fitness her: LOOP Fitness Tranbjerg J – Træning i afslappet atmosfære.

RECEPTION I ANLEDNING AF SKOLESKOVENS 40-ÅRS JUBILÆUM – TIRSDAG D. 13/6 KL. 16-18 I SKOLESKOVEN

Tidligere skoleleder på Grønløkke Skolen, Magne Uldahl, inviterer sammen med et hold af frivillige til fejring af 40-års jubilæet for Skoleskovens tilbliven i 1983. Et fantastisk udstilling af billeder, artikler og andre minder fra dengang bliver sat til udstilling, og der bliver mulighed for at få genopfrisket historier fra dengang skoven kom til Tranbjerg. Måske kan man også finde frem til det træ man selv har plantet?

HØJSKOLE AFTEN I FESTTELTET BAG GRØNLØKKE HALLEN – TIRSDAG D. 13/6 KL. 19-22

I anledning af Skoleskoven 40-års jubilæum afholder Tranbjerg Ugen sammen med tidligere skoleleder og lærere på Grønløkkeskolen en hyggelig højskoleaften i festteltet bag Grønløkkehallen. Der bliver oplæg omkring både det historiske og fremtidens muligheder for et grønnere Tranbjerg.

Byrådsmedlem Eva Borchorst Mejnertz er højskoleforstander og emnerne ser således ud.

· Da Skoleskoven kom til Tranbjerg i 1983

· Naturen giver læring og glæde

· Et grønnere Tranbjerg

· Natur, miljø, klima og biodiversitet

Der bliver mulighed for samtaler ved bordene imellem oplæggene omkring ovenstående emner, så har du interesse i den grønne fremtid for vores skønne by, så håber vi at se dig/Jer

FÆLLES GÅTUR MED LOOP FITNESS – ONSDAG D. 14/6 KL. 11-12.30

LOOP Fitness indbyder til fælles gå-tur for alle interesserede. Startskuddet går fra LOOOP Fitness på Børupvej v. Netto. Se mere om LOOP Fitness her: LOOP Fitness Tranbjerg J – Træning i afslappet atmosfære

FÆLLESSPISNING FOR SINGLER +50 ÅR I BYLIVSHUSET K10 – ONSDAG D. 14/6 KL. 18

Bylivshuset og Robin Hoods Madkammer inviterer til fællesspisning i Bylivshuset på K10 for alle enlige/singler +50 år. For dem som har lyst, er der mulighed for at hjælpe med at lave mad allerede fra kl. 16, og kl. 18 er der velkomstdrinks og efterfølgende fællesspisning og hygge. Pris 60,-pr næse. Tilmelding via dette link senest mandag d. 12/6: Fællesspisning for singler + 50 år på K10 | Tranbjerg Ugen (nemtilmeld.dk) Drikkevarer købes i Caféen K10.

FOREDRAG; FORSTÅR DU DIN TEENAGER OG FORSTÅR DIN TEENAGER DIG? v. LOKAL PSYKOTERAPEUT METTE PIPER – ONSDAG D. 14/6 KL. 19-21 I FESTTELTET BAG GRØNLØKKE HALLEN.

Foredrag henvendt til forældre med teenagere, som ønsker en større forståelse af årsagerne til ændret opførsel hos deres teenagere. Mette fortæller om de ændringer hjernen gennemgår og giver tips og tricks til hvordan man bedst kan støtte op om det unge menneske i disse år.

LOKALHISTORISK BYVANDRING – ONSDAG D. 14/6 KL. 19-21

Niels og Lars fra Lokalhistorisk arkiv vil igen i år lede en byvandring rundt i Tranbjergs historie, hvor man kan blive meget klogere på vores by og dens tilbliven. Turen koster gratis, men kræver pga. antal at man tilmelder sig på dette link: Byvandring med Tranbjerg Lokalarkiv | AarhusBibliotekerne (aakb.dk)

BUMPER BALLS ARRANGEMENT FOR TRANBJERGS UNGDOM V. KLUBBEN – TORSDAG D.15/6 KL. 15-17

Tranbjerg Ugen og Klubben inviterer alle fra 4.-10.klasse til at komme og dyste lidt mod hinanden i sjov leg og lidt boldspil på fodboldbanerne ved siden af tennisanlægget hos AIA. Klubben leder slagets gang, og det er gratis og åbent for alle, også ikke-Klub medlemmer.

BANKOSPIL I FESTTELTET BAG GRØNLØKKE HALLEN – TORSDAG D. 15/6 KL. 17-21

Vi gentager sidste års succes med bankospil i teltet, med lækre præmier fra lokale sponsorer. Den første times tid køres der i børnetempo, og efter pausen sætter vi tempoet lidt op. Der er mulighed for at købe kaffe/kage, samt aftensmad i form af pølser på grillen, ligesom også Cafe AIA er åben. Gratis adgang for alle, bankoplader sælges for 15,- pr. stk.

TENNISARRANGEMENT FOR +60 v. AIA TENNIS – FREDAG D. 16/6 KL. 9.30-12

Er du + 60 år og har altid ønsket dig at lære at spille tennis? Så er det nu du skal slå til, for AIA tennis afholder i forbindelse med Tranbjerg Ugen en uforpligtende formiddagssession, hvor man kan prøve kræfter med den lille gule på det røde underlag. Der er masser af hygge og instruktørhjælp at hente, og arrangementet koster helt gratis. Tilmelding via dette link: Forside (memberlink.dk)

PADELTENNIS TUR FOR UDSKOLINGSELEVER (7.-9. klasse) – FREDAG D. 16/6 KL. 14-17.30

Gratis tur til Padelstar i Højbjerg, hvor der bliver mulighed for at prøve kræfter med Padeltennis med vennerne. For unge i 7.-9. klasse. Koster gratis men kræver tilmelding. Bussen kører med 2 hold á 40 spillere fra parkeringspladsen foran Skolens afd. Grønløkke. Første tager afsted kl. 14 og spiller 14.30-15.30, næste hold kører kl. 15 og spiller 15.30-16.30. Alle køres retur til Grønløkke efter endt træning. Der spilles med 5 spillere på hver af de 8 baner, så man må skiftes lidt. Bat og bolde lånes af Padelstar, så kom i sportstøj og medbring indendørssko.

Tilmelding via disse links:

Afgang kl. 14: Paddle tennis for unge i 7-9 klasse. Afgang fra Grønløkke kl 14.00 | Tranbjerg Ugen (nemtilmeld.dk)

Afgang kl. 15: Paddle tennis for unge i 7-9 klasse. Afgang fra Grønløkke kl 15.00 | Tranbjerg Ugen (nemtilmeld.dk)

BØRNENES DAG PÅ AIAs OMRÅDE BAG GRØNLØKKE HALLEN – FREDAG D. 16/6 KL. 14.30 – 17.30

Tranbjerg Børnenes Venner afholder også i år, Børnenes Dag ifbm med Tranbjerg Ugen. Fra kl. 14.30 er der gang i hoppeborge, Human bordfodbold, Bamselykkehjul, og som noget nyt i år, får vi også besøg af både søde ponyer og en kæmpebamse. Så kom og vær med, der er noget for alle.

TRANBJERG SPEJDERNE LAVER WOOP-LØB – FREDAG D. 16/6 KL. ??

Mere info følger.

BØRNEDISKO I FESTTELTET BAG GRØNLØKKE HALLEN – FREDAG D. 16/6 KL. 18-20

Igen i år vil DJ T-Mouse invitere på dansegulvet med fede tunes, og masser af bobler og diskolys. Han får selskab af seje dansere fra både Just Dance Studios og AIA danseinstruktører, som giver smagsprøver på deres danseundervisning. Det bliver en fest! Gratis entre og mulighed for at købe mad og drikkevarer.

UNG HYGGE I GÅRDHAVEN HOS BYLIVSHUSET K10 – FREDAG D. 16/6 KL. 18-23ISH

Flere detaljer følger

STORSKÆRMSVISNING AF HERRERNES FODBOLD LANDSKAMP MOD NORD IRLAND I FESTTELTET BAG GRØNLØKKE HALLEN – FREDAG D. 16/6 KL. 20.45 – ?

Gratis entre.

AIA TENNIS INVITERER TIL “TRANBJERG OPEN” TENNISTURNERING – LØRDAG D. 17/6 KL. 9-12

Turneringen er åben for alle, men kræver tilmelding, som kan ske på dette link: https://aiatennis.memberlink.dk/activity/activityview/

KRÆMMERMARKED FOR BØRN OG VOKSNE PÅ AIAs OMRÅDE BAG GRØNLØKKE HALLEN – LØRDAG D. 17/6 KL. 10-14

Tranbjerg Ugen har fået lov at overtage Tranbjerg Tidendes Børnekræmmermarked, som vi nu har slået sammen med voksen Kræmmermarkedet. Det betyder, at der nu bliver endnu flere lopper at komme efter for både børn og voksne. Jubiii…. Stande koster gratis for børn, og for voksne er priser blot 100,- pr. stk. Tilmelding via Mobilpay til 559198. der kåres selvfølgelig den flotteste børnestand, præcis ligesom der plejer til Børnenes Kræmmermarked, så vær endelig kreative!

GUIDEDE SKOVTURE I SKOLESKOVEN I ANLEDNING AF SKOVENS 40_ÅRS JUBILÆUM – LØRDAG D. 17/6 KL. 10-12

Tidligere lærere og skoleleder på Grønløkkeskolen viser vej på en gåtur i skoleskoven, med afgang fra AIA’s Klubhus (den grønne høj) kl. 10-12. Der bliver mulighed for at høre masser af historier omkring skovens tilbliven, og en hyggelig gåtur og evt spisning af madpakke eller en pandekage over bål.

FDF’ERNE LAVER BÅL OG SJOV – LØRDAG D. 17/6 KL. 10-13

Vores skønne lokale FDF’ere kommer forbi pladsen bag Grønløkke Hallen og giver prøver på deres bål-skills. Kig forbi og hør fra man laver som FDF’er, måske det kunne være noget for dig?

LOOP FITNESS LYKKEHJUL – Lørdag d. 17/6 KL. 10-12

Kom og prøv lykken i LOOP’s lykkehjul, som spinner i et par timer.

DJURSLANDS BANK KIGGER FORBI MED DERES KAFFETRUCK LØRDAG D. 17/6 KL. 10-15

AIA GYMNASTIK ÅBNER HALLEN OG GYMNASTIKSALEN OG LAVER GYMNASTIK FOR BØRN – LØRDAG D. 17/6 KL. 10-12

AIAs gymnastik afdeling åbner hallen og gymnastik salen og laver sjove øvelse og gymnastik for børn. I deres foreningsbod laver de også masser af sjove konkurrencer. Se flere detaljer på deres Facebook side. AIA-Tranbjerg Gymnastik | Tranbjerg | Facebook

AIA FODBOLD SPILLER HJEMMEKAMPE – LØRDAG D. 17/6 KL. 9.30 – 16

AIA fodbold har trukket alle de sidste turneringskampe til hjemmebanerne på Grønløkke, så kom og hep på dine blå favoritter. “Hvem er det, de ik’ kan slå – det er dem i hvid og blå” —- ÅÅÅÅÅÅhhh AIA

DBU PIGERAKETTEN – FODBOLD FOR PIGER – LØRDAG D. 17/6 KL. 14 – 17

Igen i år lander DBU’s pigeraket på Grønløkkes græsbaner. Alle piger i alderen 5-11 år med interesse i at prøve kræfter med fodbold er invitereret med på mission ombord i pigeraketten. Se mere på: Hvad er pigeraketten? (dbu.dk) gratis og kræver ikke tilmelding.

BYFEST I FESTTELTET BAG GRØNLØKKE HALLEN – LØRDAG D. 17/6 KL. 17.30 – 02.00

Vi følger op på sidste års brag af en succes, med en kæmpe fest for alle voksne i byen, lørdag aften. Vi har i år inviteret et næsten lokalt (Mårslet) band, Mr. Dean & the Rebels, som kommer og spiller op til dans. Baren er velforsynet og grillen er tændt. Så tag naboen og vennerne under armen og kom til byfest.